" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Takkan pernah lari dari melakukan kesilapan | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





LAZADA ONLINE REVOLUTION BLOGGER CONTEST
Wednesday, December 13, 2017 | 2:07 AM | 3Comment

 https://www.lazada.com.my/online-revolution

Assalamualaikum. Hey Hey ! 

Kenal tak LAZADA? LAZADA merupakan sebuah website tempat membeli belah untuk para-para kaki shopping. Yang rasanya malas nak berjalan, berhimpit dengan ramai orang malah kekangan masa yang menyebabkan tidak dapat bershopping kerja yang berlambak. Balik rumah kena kemas itu ini. Belum lagi dekat tempat kerja. Waduh! Pening dan memenatkan diri. Tak ada masa untuk memberi masa terhadap keluarga dan anak-anak. 

Tercipta dan tertubuhnya LAZADA. Maka, LAZADA menyediakan pelbagai benda yang boleh didapati dengan harga yang boleh dimiliki oleh semua orang. Rambang mata? Mestilah! Siap anak-anak pun join sekaki untuk memilih barang di LAZADA. Dan website-website lain untuk bershopping. LAZADA juga menyediakan barang-barang dapur untuk ibu-ibu / surirumah sepenuh masa. Yang malas nak keluar disebabkan masa atau tiada kenderaan. Eh ada ke? Haha

Baiklah! Dua minggu aku SPM, aku terima satu email dari pihak LAZADA untuk join contest ini. Memang ada kesempatan untuk join, memandangkan tengah SPM. Aku elakkan dulu. Jadi, hari ini aku buat. Ceh! Mencuba jangan tak cuba. Haha! Baiklah. Kita mulakan soalan-soalan yang diajukan. 

1. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?

Memang tak pernah shopping atau membeli di LAZADA. Tak tahu bila nak bershopping dekat LAZADA. Ramai yang mengatakan barangan di LAZADA dapat diperolehi dengan harga yang mampu milik. Malah, apabila waktu diskaun seperti sekarang memang orang tengah berpakat membeli belah. Barangan di LAZADA juga tidak ada di kedai di luar hanya di dalam talian. Tak ada pengalaman untuk membeli belah disini. Hihi #kesian

2.Which types of products would you prefer buying online?

Dekat LAZADA menyediakan beberapa bahagian khas untuk lelaki dan perempuan. Malah adanya menjual produk kecantikan yang senang dimiliki. Di LAZADA juga dapat aksesori yang di idami oleh para wanita,ibu-ibu, bapa-bapa dan termasuk saya sendiri. Selalu survey harga diluar dan di dalam LAZADA ada yang sama. Ada yang berbeza. Rambang mata tengok deh! Haha. 

3. What to you love about online shopping?

Paling suka beli online :- 

  • Menjimatkan masa :- Apabila kita terlalu sibuk dengan hal-hal diluar malah di dalam yang membuatkan kita tidak dapat memberi masa untuk diri sendiri membelih belah keperluan diri. Dengan adanya website dan platform yang dapat dikunjungi seperti LAZADA ini. Kita dapat memilih apa-apa barangan yang di sukai tanpa membuang masa bersesak atau berhimpit dengan ramai orang malah perlu berjam-jam di atas raya disebabkan kesesakkan jalan raya. 
  • Cita rasa sendiri :- Ya, kita mempunya cita rasa tersendiri seperti kita ingin memiliki sesuatu yang kita idamkan. Tetapi tidak terdapat di pusat membeli belah. Hanya ada di website shopping. 
4. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?

Baiklah. Soalan yang diidamkan ditunggui oleh ramai manusia seperti saya dan orang-orang lain. Kerana inilah dapat meluahkan perasaan dengan barangan yang diidamkan yehh! 

Mari kita tengok apa yang saya idamkan. Ceh Haha.




Eh dulu saya tengok dalam harga RM100+ sekarang masyaAllah woiii ! HAHAHA. pilih kasut sebab saya suka outing bersama-sama orang tersayang. Ceh! Kalau guna selipar je masyaAllah saket diikk kaki. HAHA 


Beg kegunaan ramai haha. Saya pilih beg macam ini bila nak outing atau apa-apa seperti travel ke apa. Saya boleh letak barang peribadi dalam beg ni. Nampak murah mungkin disebabkan diskaun yang diberikan. Urgh! Cantik! Hitam lagila menawan. Haha.

So korang sementara Lazada tengah anjurkan Online Revolution yang bermula pada 11 November 2017 (11.11.2017) sehingga 14 December 2017 moh kita berjemaah shopping di Lazada. Semua barang-barang dijual pada diskaun yang awesome. Tunggu apa lagi.

Dan pada sahabat blogger yang masih belum join Lazada Online Revolution Blogger Contest ni masih ada 1 hari dari hari ni tau. Cepat-cepat karang entri. Tak susah pun. Lagi ramai yang join lagi banyak hadiah ditawarkan. Semoga berjaya korang.

Kurang dari 200 Peserta (RM3,150 untuk 25 pemenang):

Tempat pertama :  1 x RM300
Tempat kedua     :  9 x RM150
Tempat ketiga     : 15 x RM100

Lebih dari 200 Peserta (RM6,150 untuk 50 pemenang):


Tempat pertama :  1 x RM500
Tempat kedua     : 15 x RM150
Tempat ketiga     : 34 x RM100

Lebih dari 350 Peserta (RM10,400 untuk 80 pemenang):


Tempat pertama :  1x RM750
Tempat kedua     : 35 x RM150
Tempat ketiga     : 44 x RM100

Lebih dari 500 Peserta (RM14,500 untuk 111 pemenang)


Tempat pertama :  1 x RM1,000
Tempat kedua     : 50 x RM150
Tempat ketiga     : 60 x RM100




Mystery Giveaway by www.myafarisha.com
Monday, December 11, 2017 | 2:56 PM | 3Comment

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Klik banner untuk join
Cara penyertaan:
  • Mesti menetap dalam Malaysia
  • Boleh pilih untuk join di blog atau di instagram atau kedua-duanya. Tapi, Mya akan pilih salah satu kalau nama terpilih untuk dua-dua penyertaan.
  • Untuk penyertaan blog, 
    • Mesti follow blog Mya dan instagram Mya
    • Like page Mya *untuk memudahkan komunikasi*
    • Buat entri dengan tajuk "Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".
    • Copy and paste code yang diberikan di bawah ni dan publish.
    • Tinggalkan link entri dalam bahagian komen.
  • Untuk penyertaan instagram, boleh rujuk di post ini.
Hadiah:
  • Mystery box bernilai RM100 untuk setiap pemenang.
Tempoh:
  • Bermula 8 Disember 2017 sehingga 8 Januari 2018


Giveaway by Yanieninie
| 1:04 PM | 3Comment

 https://impianacikyaanie.blogspot.my/2017/11/giveaway-by-yanieninie.html?m=1
CLICK BANNER UNTUK JOIN


GIVEAWAY SHFYQHAZHR x PRINTCIOUS
| 12:49 PM | 0Comment

 http://shafyqahazahar.blogspot.my/2017/11/giveaway-shfyqhazhr-x-printcious.html
CLICK UNTUK JOIN



Assalamualaikum Hi. Memandangkan terlalu giveaway ni meh la join sama-sama masih ada masa. Haha. Baiklah! Saya berpengalaman membeli di printcious pada berberapa bulan lepas disebabkan voucher diberikan. Kalau tak memang tak ada pengalaman. So, di printcious ni menyediakan barang-barang hadiah khas untuk wedding, baby born, gift untuk boyfriend + girlfriend dan bermacam-macam. Boleh rambang mata jugalah. Waktu itu saya beli beg, walaupun design dia putih nampak cantik. Hihi! Siap ada nama saya dekat beg tu. Hihi. 

DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA
Monday, December 4, 2017 | 1:46 AM | 9Comment

 http://www.nadiaizzaty.com/2017/11/duck-giveaway-by-blog-nadiaizzatynia.html
CLICK BANNER 

TAMAT : 25.12.2017


GIVE AWAY HADIAH MISTERI DARI ASTRAVELER
| 1:39 AM | 2Comment

 http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html
CLICK BANNER


Sis Gee First Giveaway
| 1:30 AM | 5Comment

 http://www.sisgee.com/2017/11/sis-gee-first-giveaway.html
[CLICK UNTUK JOIN]

TAMAT : 12.12.2017



Klik banner untuk join
Cara penyertaan:
  • Mesti menetap dalam Malaysia
  • Boleh pilih untuk join di blog atau di instagram atau kedua-duanya. Tapi, Mya akan pilih salah satu kalau nama terpilih untuk dua-dua penyertaan.
  • Untuk penyertaan blog, 
    • Mesti follow blog Mya dan instagram Mya
    • Like page Mya *untuk memudahkan komunikasi*
    • Buat entri dengan tajuk "Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".
    • Copy and paste code yang diberikan di bawah ni dan publish.
    • Tinggalkan link entri dalam bahagian komen.
  • Untuk penyertaan instagram, boleh rujuk di post ini.
Hadiah:
  • Mystery box bernilai RM100 untuk setiap pemenang.
Tempoh:
  • Bermula 8 Disember 2017 sehingga 8 Januari 2018


Giveaway by Yanieninie
| 1:04 PM | 3 comment
 https://impianacikyaanie.blogspot.my/2017/11/giveaway-by-yanieninie.html?m=1
CLICK BANNER UNTUK JOIN


GIVEAWAY SHFYQHAZHR x PRINTCIOUS
| 12:49 PM | 0 comment
 http://shafyqahazahar.blogspot.my/2017/11/giveaway-shfyqhazhr-x-printcious.html
CLICK UNTUK JOIN



Assalamualaikum Hi. Memandangkan terlalu giveaway ni meh la join sama-sama masih ada masa. Haha. Baiklah! Saya berpengalaman membeli di printcious pada berberapa bulan lepas disebabkan voucher diberikan. Kalau tak memang tak ada pengalaman. So, di printcious ni menyediakan barang-barang hadiah khas untuk wedding, baby born, gift untuk boyfriend + girlfriend dan bermacam-macam. Boleh rambang mata jugalah. Waktu itu saya beli beg, walaupun design dia putih nampak cantik. Hihi! Siap ada nama saya dekat beg tu. Hihi. 

DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA
Monday, December 4, 2017 | 1:46 AM | 9 comment
 http://www.nadiaizzaty.com/2017/11/duck-giveaway-by-blog-nadiaizzatynia.html
CLICK BANNER 

TAMAT : 25.12.2017


GIVE AWAY HADIAH MISTERI DARI ASTRAVELER
| 1:39 AM | 2 comment
 http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html
CLICK BANNER


Sis Gee First Giveaway
| 1:30 AM | 5 comment
 http://www.sisgee.com/2017/11/sis-gee-first-giveaway.html
[CLICK UNTUK JOIN]

TAMAT : 12.12.2017



newer post older post