" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Throwback | Seminar Didik Rakyat SPM | Politeknik Mukah
Thursday, July 20, 2017 | 8:39 PM | 0Comment


Assalamualaikum. Haiii. 

Sekian lama tak update, gambar pun hilang banyak rasa 'pergh malas gila nak letak gambar macam terabur dah blog sekolah malah berhabuk' yeah! aku ada draft something dalam blog tapi aku pemalas nak publish. tapi ada tapi ni. aku dah delete balik. haha sebab idea yang aku curah dalam blog punya banyak bila draft berbulan-bulan. so cem 'lupa diri' hingga cerita yang aku nak ceritakan aku lupa. haha


Pada 15/07/2017, 
Kelas 5A dan 5B di bawa ke politeknik. Hampanya, bukan setakat 5A dan 5B yang ikut kelas lain yang ikut walaupun pihak kauselor tak suruh 5C dan 5D join sekaki. Mereka yang 'GALUS' ada program tersendiri. Kami 'Cemerlang Lulus' ni berlainan. Kelas lain ada pergi Kingwood Resort anjuran FELCRA. Kami bank rakyat. Siap dapat beg. Dekat Kingwood Resort diorang bermalam. Bermula dari Jumaat sampai Ahad. Isnin kami cuti sebab sekolah tak ada air. Haha. 


Tak nak cerita hal Kingwood Resort. Biar aku cerita Politeknik walaupun bercampur. Atas asbab tak ada air, pelajar yang join pun kelas lain perlu dipenuhkan demi bas tu kot. Ada yang guna kereta sendiri. Maigadd, aku tengok dia bawa kereta derk. Aku motor tak reti dekat jalan besar kecuali jalan tak ada orang lalui baru aku berani bawa motor. Hidup memang dekat rumah, jadi penumpang belakang bila dalam kereta. Haha. 


Dekat Politeknik, anjuran bank rakyat dan berita harian. Aku tertanya-tanya sesiapa ada beli newspaper berita harian 16/7/2017 ( Ahad ) banyak yang cakap gambar masuk newspaper. Haha. Aku beria-ria tanya orang siapa ada beli. Tapi hampa tak ada seorang pun beli kahkah ! Dekat politeknik kami diberi ceramah selama 2 jam 30 minit. Setiap subjek. Dari pukul 7 dah cun-cun depan dewan kuliah. Dah la pakcik bawa kami pusing-pusing politeknik entah dia sengaja atau tak tau nak parking kami dekat mana haha. 


Kami 3 subjek ( Bahasa Inggeris, Matematik & Sejarah ) . Bila cikgu BM tanya ''kamu orang tak belajar bm ke dekat sana?'' semua yang ikut jawab ''tak ada kami belajar 3 subjek je cikgu'' terus cikgu gurau ''mungkin dia tengok muka kamu orang dah dapat A+ untuk BM dalam SPM tu mereka tak nak ajar'' kahkah !  Kami rest dua kali. Kali pertama 10:30pagi selepas perasmiaan mengantuk giler waktu tu. Sebab aku tinggal seorang diri mula-mula. then ajak kawan sorang p tido dengan aku teman aku la konon nya tadi. haha.


Sempat makan dalam bilik kuliah dekat politeknik sebab lapar. Haha. Aku pun tak tahu kenapa waktu penceramah tu aku lapar tersangat-sangat. Paling aku terasa nak hempuk, telefon dan kamera yang aku bawa dalam beg sejuk giler siap hang phone aku bila replay chat kawan. Bila aku buka battery masyaAllah sejuk giler battery tu kahkah. bila buka camera, camera pun sejuk . Hahahaha. 


Ini gambar-gambar berada di poli teruk perangai nih! haha. 








Sekian dengan bebel dan throwback di politeknik. Trial around the corner huhu . nebess behh . haha

Manusia atau bayang ?
Friday, June 30, 2017 | 10:29 PM | 0Comment


Assalamualaikum. 

Belum terlambat nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin. jikalau tersilap bahasa terguris perasaan sepanjang pengenalan di sosial media mahupun yang mengenali diri ini bertahun-tahun ada yang baru mengenali maaf juga jarang tegur ke apa. Mudahan sihat-sihat sahaja ya? Dan moga ukhuwah ini berkekalan sampai bila-bila. Tegur-tegur jika rindu ceh! bulakjaktekbohmanasoooo :) 

Dah lama nak ceritakan kisah ni tapi aku tak berkesempatan nak update sebab aku malas nak taip dan tak ada mood nak on blog malah nak blogwalking pun malas untuk seketika waktu masa haha. 

Aku pergi pasar beli barang untuk mak buat kuih. Berapa hari nak raya, 3 atau 4 hari nak raya waktu tu cun-cun juga 'abc' letih dapat juga minum satu jug air satu jug monkey ! haha hiperbola gilor ayat engko! Aku setuju juga la nak teman mak beli bahan kek, dah nama anak perempuan sorang ni susah nak jauh sikit k susah apatahlagi nak masyukk u nanti matilaknakk takpa-takpa dah biasa jauh aku suka kem sampai muka sunburn. haha. 

Nak masuk kedai 50-50 nak bawa bakul atau troli sekali aku fikir dulu sebelum masuk kedai mak dah ''eh kakak mana troli?'' hahahaha. k layap kejap sia tek neydak mikir apa pkey embak troli ka bakul tek nak alu kenak bego kotan ko berdiri sia sik ngembak pa-pa . haha. k aku pun masuk bawa troli dah lelaki duk langgar aku tepi tahu la badan aku ni pendek amenda ah kau . kang bawa suami tinggi dari kau baru kau tau . eh eh suami . calon xdakk maap maap .mak senyum ja tengok waduhhh. haha


Bahan kek pun dah ada dalam troli jadi aku pun bawa pergi hujung ikut mana mak tuju. Sekali aku ternampak bayang seorang lelaki ni , guna baju hitam + seluar hitam masuk dari kedai sebelah kanan, sebab kalau aku pergi hujung kedai tu boleh tembus ke kedai satu lagi ada pintu keluar dan masuk laa katakan . aku tak tau nak cakap macam mana. nak lukis aku rasa tak faham so aku malas . hahaha. aku terkejut la tengok lelaki tu tetiba ada masuk then masuk lorong bahagian alatan elektronik + dapur aku tak pasti. pastu aku bawa troli pergi hujung dan stay tempat mak cari barang. 


Lelaki tu keluar lorong tempat aku stay dan lelaki tu sikit lagi nak langgar suami orang yang siap bawa bakul gitu. aku undur juga troli tu supaya ada jarak. Aku perati dia sampai aku rasa ada something wrong . senyum-senyum then aku ''eh lalek pa kesah'' hewhew so, mak cakap bahan tak cukup lagi nak pergi singgah kedai sebelah, barang berat so letak dalam kereta, dah bayar bagai , keluar letak dalam kereta, waktu nak keluar tu lah aku terjumpa lelaki tu duduk atas kotak air minuman kot tak pasti main phone senyum aku jeling. 

Aku cakap ah, ''kenapa dia ni , macam pernah kenal muka aku ke? aku tak famous doh'' aku tahan je mulut tak bercakap bila lalu depan dia nak pergi ke kereta. Pegh! aku nervous dah serba hitam muka dia putih sempat cakap dalam hati ''hensem'' hahahahahahahaha !
Dah balik dari hantar barang aku dan mak pergi la kedai sebelah , then cun juga aku lalu dia aku jeling dia macam main wechat n tengah chat someone tak dapat tengok ah nama. hahaha

Tak lama juga dekat sebelah, barang pun mak cakap tak cukup aku ikut jelah apa tak cukup hahahaa. aku tick apa dah beli. dah bayar keluar kedai . aku jenis tak tahan dalam aircond kedai tu hahah kuat gilerr . hidung tersumbat hahaha bila dah keluar kedai aku tak nampak dah bayang lelaki yang aku jumpa tadi. 

Aku rasa bulu roma naik tetiba gila weyh! aku dah la kata dia hensem. aku syak dia memang figura manusia. dia siap bawa wallet kot ? wallet tu dia letak dekat belakang then takkan natang tu reti main phone siap main wechat? aku cerita dekat mak, mak cakap tak nampak ? giler ke apa ? aku sorang ka nampak figura manusia tu duduk situ ? masyaAllah . 

Mak siap cakap ''mungkin kawan kakak keja situ kot ? tak pun orang yang kenal kakak'' masyaAllah mak mak mak . rasa nak menangis dengan nii hahahaha . aku kalau kenal orang aku buat muka sombong oyeah! aku kenal budak lepasan 2016 kedai sama . dah la lepas like status fb aku tetiba dia muncul depan aku p beli belah hahaha. aku buat muka cem tak kenal dia kahkah! 


Aku rasa tak puas hati langsung dengan lelaki tu , aku ada pergi pasar tersebut sekali lagi waktu petang atau pagi tak pasti, aku cuba cari dia balik tapi tak ada. hampa gila. Lepastu, raya kedua serba biru kami sekeluarga masuk kedai hahaha. aku cari juga bayangan dia. Tetap sama. dan malam semalam aku pergi waktu malam, aku cuba cari barang then cuba cari muka dia tapi tetap sama . hampa sangat nak cari. 


So aku syak ? 

Maybe bayang seorang manusia serba hitam senyum-senyum dekat aku, aku sorang yang nampak yang lain tak nampak figura manusia itu. 

Maybe dia adalah manusia betul-betul wujud di muka bumi ini bukan 'ghost' hahahahaha. Wallahua'lam . harap-harap aku dapat tengok kali ke-2 kalau kali ke-2 aku jumpa baru aku rasa

''ALHAMDULILAH MANUSIA BETUL-BETUL'' 

HAHAHAHA ! Mat ri ye ~


THROWBACK | HARI PEMUAFAKATAN | PDHS
Friday, June 23, 2017 | 11:15 PM | 0Comment


Assalamualaikum, salam ramadhan ke-28. Cepat ramadhan berlalu dan akhirnya bercuti 1 minggu untuk beraya. Okeyh! Tahun ni aku beraya tak banyak sangat homework. Cukup siapkan folio, dan projek luar folio. Alhamdulilah 90% folio siap tinggal untuk siapkan projek. Nak beli berus, poster colour bagai. nak cuci gambar lagi. masyaAllah ! Haha. 


Semalam ( 22/07/2017) adalah hari pemuafakatan untuk seluruh kelas-kelas. Tak pasti sekolah orang lain mungkin ada mengadakan program yang sama aku tak tahu. Haha. Semalam jugalah kena bebel itu ini. Kena beri penerangan itu ini . Alahai. 


Sistur punya debaran untuk trial rasa 'dupdap' eh betul ke aku dah nak trial ni? apa nii apa nii aku rasa macam aku masih di bulan 1 dan baru masuk sekolah tanpa disedari aku bakal menduduki trial tak lama lagi. 


Selepas cuti beraya, pelajar-pelajar SPM dibawa ke suatu tempat tapi berbeza dengan pelajar ambil sastera , ekonomi perdagangan dan aku pun taktahu. InshaAllah jika tiada aral melintang, pelajar sastera kelas 5ABCD akan dibawa ke Politeknik pada 15/07/2017 masyaAllah. Selepas Politeknik. Akan adanya Kem Motivasi bagi pelajar tingkatan 5 selama 3 hari sebenarnya di tambah 1 hari untuk pendaftaran. Jadi macam berkampung seminggu di kem. 


Lepas kem, ada bengkel menjawab soalan-soalan SPM, masyaAllah full time and inshaAllah busy dan jarang nak online kalau jadual full macam ini. Cuma lepas trial post gambar lawatan dan kem nampaknya. Stalk-stalk ig k. Ig gambar lama banyak delete. Terasa banyak muka memandang kahkah! Nak post gambar sendiri 50-50 then post je lah ikut suka hati. Hahaha 


Cikgu target aku mesti dapat 4A dalam SPM :) InshaAllah nak target 5A pun boleh. Nak jadi cikgu sangat kan. hahaha ambil lah. Ambillah harapan cikgu target kau 4A piqahhhh so kau pandai-ii lah ubah 4A tu ke 5A dengan usaha + doa kau . kau nak cikgu sangat so usaha sehabis baik.

''KAU RASA SUSAH NAK BELAJAR APATAH LAGI MAK AYAH KAU BERSUSAH PAYAH SEKOLAH KAU DARI UMUR 6 TAHUN SAMPAI SEKARANG TAK NAK KENANG KE?''


FUHHH ~ 

OKEyhh! :)) 





Apa Orang Tak Tahu Tentang Kau?
Friday, June 9, 2017 | 1:47 PM | 3Comment


Assalamualaikum. 14 ramadhan bakal fasa pertengahan ramadhan tak lama lagi. Pejam celik dah 2 minggu puasa kot . Isnin dah mula persekolahan di dalam bulan puasa. Jadi, tengoklah perangai kawan masing-masing dalam kelas nanti. Ada hari rasa nak usik sampai diorang tak terlena. Kerana SPM kau perlu fokus. Haha. Sangat. 

Tak nak membebel aku tahu idea aku mencurah-curah dah sekarang. Jadi, ini update terbaru tentang diri aku yang orang tak tahu. Mungkin orang yang rapat tahu sikit-sikit hal aku. Macam kawan gitu baa. Haha. 



1. PENAKUT KUCING

Aku memang penakut kucing, bila makan dekat luar masyaAllah aku akan bersila duduk atas kerusi sampai kucing tu tak datang dan duduk sekali bawah meja makan. Paling aku semakin geli geliman dan menakut waktu aku tidur rumah kawan. Dekat rumah dia ada 2 ekor kucing jantan. Nak angkat baju dari tempat penyakut sekali tak sedar ada kucing bawah tu dah lah pendek aku pun menjerit dan nyaris nak jatuh kawan cakap ''ee kau ni , dia tak ganggu dan tak makan kau pun apa kau nak takut'' seriously aku memang penakut kucing berteman sekali pun. Dekat kawasan rumah dan jiran aku ada bela kucing kekadang dia lepas main dekat mana-mana, sekali aku turun ambil barang tu kucing ikut aku sampai aku turun. Telefon tinggal atas betapa dupdap aku ambil barang. Dalam masa yang sama aku hempas barang kalau kucing tu makin ikut aku. Haha.




2. PEMILIHAN TUDUNG

Kalau ada yang perhatikan aku guna tudung, jarang aku guna shawl dan tudung pakai masuk macam tu je. Sebab aku ni jenis tak tau la. Mak aku pun agak marah la bila anak perempuan tak ikut trend semasa. Memang jenis aku yang malas nak ikut trend sangat kot. Tengok kawan guna shawl buat muka tak tahu sebab aku malas nak belit-belitkan dia. Lebih baik bawal kemas ikut juga muka aku ni . hahaha . tak kisah la, nak cakap apa itu diri aku haha. mungkin tunggu aku kena paksa baru nak guna kot. Haha. 




3. PEMILIHAN PAKAIAN

Tahun lepas aku guna dua fashion baju, satu kurung dan satu lagi jubah. Aku lebih suka guna jubah. Kalau kurung rasa something wrong. Kalau skirt baju kurung tu macam ikan duyung masyaAllah aku tak boleh duduk, mesti duduk ayu-ayu sikit. aku ni kaki kalau duduk ayu-ayu ni sakit teramat macam org cucuk jarum gtuu baa. Haha. So, aku pilih tahun lepas dan tahun ini raya pilih jubah. Then mak cakap ''jangan menyesal kalau ada orang suruh guna baju kurung then baju kurung kakak tak ada jangan nak menangis lepasni'' wadehh . mulut seorang ibu memang masin derk ! k senyap. Haha.



4. PEMILIHAN KASUT

Aku memang pendek dan paling tak suka guna kasut tumit tinggi. 2015 aku ada beli satu kasut tumit tinggi, aku sakit pinggang dan rasa nak campak kasut tu geram. Haha. Jadi aku pun fikir, aku memang pendek selalu mak tegur ''kalau nak bergaya tu guna la kasut tumit tinggi jangan yang tak tinggi tumitnya'' amboihh mak. anak mak sorang ni pelik sikit. pelik dari orang. orang suka fashion cantik-cantik. aku ala kadar itu cukup memandai daripada aku berlebih-lebihan amalan syaithonn tol. so, mak cakap ''kali ni beli kasut yang tertutup senang untuk diguna tahun depan. mana tau dapat interview mana-mana U tak pun masuk form 6 nanti'' mak lagi ajar anak dia. anak dia ikut ja, sebab aku ni entah susah nak explain diri aku yang hahaha ! aku pun tak tahu lol. 


5. MAKEUP

Ok guysss! ada geng dengan aku tak suka makeup tak ? cukup satu yang penting, lipstick? hahaha. Aku memang tak suka guna makeup, ada sekali aku just guna bedak muka khas untuk makeup punya , sekali abang tegur ''kalau aku nampak kau guna kau siap'' semenjak dari itu aku memang dah tak guna kecuali krim untuk sunburn bagai tu. aku memang tak guna. bila pergi kenduri kahwin orang nak bersiap mak cakap ''kenapa macam tu je muka, guna la lipstick bedak muka tu sikit ni tak kering je muka'' alohaii , sorang marah , sorang lagi suruh guna. aku takkan buat sendiri main letak dekat muka suruh mak letak. p rasa nak buang balik sebab aku jenis tak guna makeup. Lipstick pun macam tu jugaklah. Taktau la di kemudian hari aku guna makeup ke tak? see n wait oke haha



6. BARANG PERHIASAN/PIN TUDUNG

Ini point terakhir, kalau ada lagi aku akan sambung part kedua pula lah, hahaha. Semua perempuan ada macam ini. Aku dulu je guna anting-anting 2012 . 2 bulan lebih camtu guna anting-anting lepastu buka dan lubang tersebut tutup pada tahun yang sama 2012. Terasa sakit sangat. Biasalah first tyme guna. Dah la orang buat anting-anting tu tebuk macam guna stapler besar. makaihh! hahaha. Kalau pasal gelang dan rantai leher. Aku dulu ada kedua-dua tu sekali. Tetapi semenjak tahun 2015 or 2016 rantai hilang tak tahu aku campak dekat mana. Yang selalunya mak yang simpan. Apabila 'matang' kononnya tek, simpan sendiri. Haha akhirnya awal pagi raya bercari la tak ada. Ok aku think postive cakap dalam diri ''eleh aku guna tudung tak ada orang tak tengok leher aku'' ok cukup. Dan aku pun guna gelang. Gelang pun ok la satu pun cukup sebab aku jenis malas nak guna gelang kekadang gelang tu makan kain baju aku ceh makan. hahaha. Dan akhirnya pin tudung. Beli seguni hilang punya selalu kena bebel mak bab pin bagai ni . Haha. Kekadang ada kawan pinjam aku yang lupa minta balik, kekadang aku salah tempat. Pastu jumpa balik. Hahaha. 


Ok done untuk diri aku. 
Rasa terbongkar satu per tiga tentang diri ini. Haha. 
Ok baiklah. 

Fihifzillah ~ Jordan. 


Salam Ramadan
Wednesday, May 31, 2017 | 1:11 AM | 0Comment


Assalamualaikum . Salam Ramadan . Tak terlambat nak ucapkan kepada semua umat Islam. Terlalu rindu nak menaip kembali sekian lama menyepi sementara kerana kesibukkan yang terlampau cehah terlampau sangat. Aku penuhkan masa dengan homework. Dalam masa tersebut aku sibukan dengan hari-hari yang tak tahu lah . ayat aku ni macam tak betul tapi faham-faham la , aku lama tak membebel dekat blog. 

Aku rinduuuu ! 

Aku nak cerita something seperkara sespontannya lahh . cehah ! puasa kali ni berlainan dengan tahun lepas. Hahaha . Tak tahu kenapa merasai kelainan itu. Dulu puasa , aku tak tahu pun someone itu balik ke tak . Sekarang aku ada ws aku dapat ws dia tanya bila balik . macam aku yang jemput dia balik ke rumah dia . Puasa kali ni memang menghadap laptop dan homework . Kekadang dah rasa malas + mengantuk aku tido sampai kena bebel mak 

''kakak bila nak solat subuh''

tido lelapkan balik mata sampai pukul berapa entah baru bangun biasalah aku ni tido je keje dulu . sebab bukan spm pun dulu en? sekadar seorang pelajar biasa-biasa malas nak ambil endah hal luar ceh hal luar . 

kali ni spm , cikgu bekalkan homework . sanggup lepas sahur pergi siapkan sampai pukul 6:30 atau 7 pagi dah terbang pergi tempat tidur tidur sebab kepenatan berfikir. Kalau aku study mesti ada keropok ke makanan tak pun 1 botol 1 liter air kosong yang aku minum kalau dah malas sangat nak keluar bilik. Sekarang bulan puasa. Mana boleh nak minum kecuali kau bendera oh jepun ! hahaha .


Ada waktu tu aku jenis sakit kepala migrain ke apa tah , memang tak pernah migrain . sakit kepala cemtu-cemtu je la . aku bawa juga menulis . sebab aku jenis bukan belajar waktu asar. aku selalu camtu , satu ayat aku tak masuk aku hentam . sekali selepas maghrib aku ulang dan baca ayat tu rupa-rupanya ada salah . 

Aku paksa diri belajar waktu asar. Hahaa. The last aku sendiri sakit kepala. K baiklah . Jom tido aku dah habis membebel. 

Maaflah, jarang nak blogwalking huhu ! orang singgah pun berkurang dari 10 orang tak apalah tunggu la bila aku free. 

#SalamRamadhan 



Big Family of 5 Anggun 2017
Tuesday, May 23, 2017 | 9:57 PM | 0Comment


Assalamualaikum. 

Beberapa hari lagi bulan Ramadan yang bakal tiba. Yang di nantikan ramai umat Islam seluruh dunia. Aku terasa macam masa cepat berlalu. KRSV masih folio orang dah buat projek yang sebenarnya. Haha. Aku pun tak tahu nak cakap apalah, cuba untuk siapkan sebelum cuti raya bulan 6 nanti. Makaih! 

Kalau tak sebabkan aku pening, aku takkan nak update blog balik ni . Haha rindu pula nak update nak membebel panjang-panjang sampai aku rasa 'wah' panjang karangan aku. Haha. K aku tetiba merepek.

Pada 22/05/2017 - Isnin, kelas kami buat party untuk sambut birthday guru kelas, guru kelas cakap 

''ayoo birthday saya belum lagii yaa . kenapa sambut awal''

birthday dia 26/05 nanti kami terpaksa sambut awal disebabkan pada hari sabtu nanti dah puasa dan hari jumaat tersebut kami tak ada masa untuk menghias itu ini . Jadi kami buat terlebih awal sebelum 26/05 

Haha ! K itulah cerita. 

Hyepp! kesakitannnnnn ! hahaaha. 

Chaw! Fihifzillah.

Kenapa Suka Outing ?
Friday, May 12, 2017 | 9:34 PM | 2Comment



Assalamualaikum. Hi. I'm back. Ngehgeh! Semalam aku ada update something dekat ig, mungkin ada dikalangan pemblogger ada follow, tak pasti sangat. Haha. 


ni yang aku post dekat ig. 

''Keluar kedai bukan beli just bawa buku NILAM'' 

Ayat ni aku nak terangkan. Haha. Bukan sesaja bawa buku nilam dalam beg, kekadang kami plan last minute biasalah perempuan. kalau plan awal-awal akhirnya terbantut. Kahkah! So, waktu aku outing bawa buku NILAM , aku pergi library dengan kawan-kawan isi Nilam dan bakal dihantar tepat pada masa yang ditetapkan. 

Masa tingkatan 5 sekarang, kena siapkan itu ini. Kekadang aku yang tertekan memaksa diri untuk keluar supaya aku tak terlalu tertekan sampai menyebabkan demam. Walaupun sakit itu kifarah dosa. Bukan tak suka. Kalau aku demam, aku kuatkan semangat nak pergi sekolah. Kalau sehari aku tak datang sekolah rasa tertinggal satu ilmu yang amat bermakna.

Aku suka outing, tak nak terlalu sibuk memikirkan masalah. Masalah di rumah mahupun di sekolah. Terkadang boleh menyebabkan hilang focus terhadap pelajaran sendiri dengan masalah dihadapi. Haha. Aku tak bawa masalah dekat sekolah balik rumah. Sama juga dekat rumah, aku takkan bawa masalah dekat rumah ke sekolah. 

Alhamdulilah, aku tak couple. Aku selalu tengok kawan disekeliling, kalau gaduh dengan bf dekat rumah mulalah nak bawa masalah gaduh dengan bf ke sekolah. Lepastu tak ada mood belajar menangis-menangis, dah berlaku depan mata tapi senyap. Banyak kali tegur. Untuk apa tegur orang tak nak dengar nasihat? Bak kata pepatah ''bagai mencurah air di daun keladi'' Mudahan dijauhkan dari diri ini :') AllahumaAamiin. 

Aku nasihatkan untuk focus terhadap SPM tapi tulah. Nasihat yang aku bagi macam sia-sia. Haih! Lepastu terhegeh-hegeh pulak nak kat something. Allahu. Aku rasa penat tengok macam ni , asyik hati dan mata diorang kena jaga. Habis hati aku yang bagi nasihat macam tunggul kayu kau anggap aku ustazah sedunia ? Think postive ! Mungkin susah nak terima nasihat. Haha!

By the way, aku lebih suka pantai dan taman. Dekat taman aku boleh tengok ragam-ragam satu keluarga bersama-sama dengan anak-anak dia. Anak yang nakal. Kekadang terkenang waktu kecil-kecil dahulu main dekat taman yang sama, permainan yang sama. Sekarang jejak dah rasa macam kenangan waktu kecil. Haha. Tak apalah tengok sendiri aku ada anak. Macam aku ke tak perangai dia . kahkah! 

Itulah, kalau outing, suka lawat taman . Haha. Best. Hilang rasa bosan keluar masuk kedai. Walaupun tak beli pape . asalkan dapat rasa aircond kedai , tak pun main lift kahkah ! dulu pernah main lift dengan kawan dekat kedai . Sekarang kedai tu tak guna lift dah . Guna tangga . mungkin dia ternampak muka aku dan kawan main-main turun naik lift kahkah!

Ada geng suka pantai tak?
Pantai cantik. Dulu kecil-kecil suka pergi pantai siap beli minuman dari SugarBan. Dulu tempat aku tak ada lagi KFC. Haha. SugarBan je famous dulu. Kahkah! Main air dekat pantai tak kisah la tengah basah kena air ke apa . ada aku kesah . itu waktu kecil . Sekarang tengok pantai rasa macam kolam. Nak gak berenang walaupun tak reti. Kahkah !

K baiklah. Terlalu panjang bebelannya. Haha. Kbye! . Fihifzillah!